ua en ru

Більше 3 тис. силовиків загинули за час АТО на Донбасі, - Муженко

Більше 3 тис. силовиків загинули за час АТО на Донбасі, - Муженко Фото: начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко

При цьому понад 10 тис. силовиків були поранені

За час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донеччині загинули 3064 представників силових структур. Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко інтерв'ю виданню "Голос України".

При цьому 10753 силовика були поранені під час збройного конфлікту на сході України з бойовиками, яких підтримує Росія.

Серед загиблих силовиків, 2636 чоловік є військовослужбовцями ЗСУ, 2148 - бойові втрати. Відзначається, що дані були надані на кінець листопада.

За розрахунками Генштабу, у випадку повномасштабної військової агресії Росії Україна за 10 днів протистояння може втратити 10-12 тис. людей.

"У нас є можливість сьогодні мінімально адекватно реагувати на всі ці ситуації, але в разі широкомасштабної агресії потрібно збільшувати кількість особового складу військовослужбовців. мова йде про формування нових військових частин і розгортання угруповань військ на потенційно небезпечних напрямках", - підкреслив Муженко.

Муженко зазначив, що в 2016 році в ряди ЗСУ вступили 64 тис. контрактника.

Крім того, з початку АТО державними нагородами, відзнаками Генерального штабу і Міністерства оборони нагороджено понад 30 000 військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада скасувала на час АТО рівняння оплати строковиків та контрактників.