ua en ru

В 2018 році на військову частину в Балаклії виділять 887 тис. гривень

В 2018 році на військову частину в Балаклії виділять 887 тис. гривень Фото: Микола Швець (mil.gov.ua)

У минулому році на військову частину в Балаклії виділяли більш велику суму

В поточному році на військову частину і технічний полігон в Балаклії виділять 887 тис. гривень, що набагато менше, ніж роком раніше. Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України полковник Микола Швець, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, торішнє значне підвищення фінансування пов'язане з наслідками події в 2017 році.

"В 2018 році на цю військову частину заплановано виділення 887 тис. гривень, що значно менше, ніж роком раніше. Це пов'язано з неможливістю виконувати заходи щодо будівництва і ремонту через наслідкі пожежі в березні 2017 року", - повідомив Швець.

За його словами, в 2017 році на посилення безпеки та пожежної безпеки 65-ї артилерійської бази в Балаклії (Харківська обл) було витрачено 9,191 млн гривень.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, пожежа в Балаклії (Харківська область) на території військового арсеналу міг відбутися з кількох причин.

Попередньо розглядається кілька причин виникнення пожежі. Перша - загоряння сухої трави на ділянці технічної території, яка не була очищена від вибухонебезпечних предметів, шляхом попадання під гусениці пожежного танка сторонніх предметів. Друге - це потрапляння іскри від вихлопної труби цього ж пожежного танка. Також можливо дію зовнішніх променів на вибухонебезпечні предмети, що спровокувало їх займання.

Пожежа на технічній території військового арсеналу виникла вдень 3 травня. Жертв і постраждалих в результаті події немає. Органи місцевого самоврядування розгорнули 7 евакуаційних пунктів, за своїм бажанням були евакуйовані 246 осіб.