ua en ru

У 2017 році Україна збереже витрати на оборону в розмірі 5% ВВП, - Данилюк

У 2017 році Україна збереже витрати на оборону в розмірі 5% ВВП, - Данилюк Фото: Данилюк розповів про фінансування обороної галузі в 2017 році

Мінфін шукає альтернативні джерела фінансування оборонних витрат замість запланованих доходів від спецконфіскації

Фінансування оборонного замовлення відбувається в запланованих обсягах. Таким чином, в 2017 році на оборону планується виділити 5% ВВП країни. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі "5 каналу".


"Все, що стосується державного оборонного замовлення, все відбувається відповідно до обсягів, запланованих в бюджеті. Тут проблем у нас немає, ми розуміємо, що це є пріоритетом, тому на 2017 рік у нас такий же підхід. Тобто, ми виділяємо достатньо коштів на оборону - це 5% від ВВП на силовий блок, а 3% на оборону", - зазначив Данилюк.

Також, за його словами, на сьогодні Мінфін шукає альтернативні джерела фінансування оборонних витрат замість запланованих доходів спецконфіскації.

"Коли планувалися джерела фінансування, закладалися доходи від спецконфіскації - це кошти Януковича. Зараз ми шукаємо всі можливості, щоб знайти якісь альтернативні джерела для того, щоб замістити (заплановані доходи від спецкофіскації)", - додав міністр.

Нагадаємо, Мінфін планує до 15 вересня подати у Верховну Раду проект держбюджету на 2017 рік.