ua en ru

У 2017 році переселенці отримали 1,6 млрд грн, - Фонд соцстраху

У 2017 році переселенці отримали 1,6 млрд грн, - Фонд соцстраху Фото: паспорт громадянина України та контрольний талон для проходу на українську територію (kmu.gov.ua)

Виплати отримали люди які виїхали з зони АТО і ті залишилися

Фонд соціального страхування України здійснив у 2017 році страхових виплат внутрішньо переміщеним особам на суму 1,6 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні пресс-служби Фонду.

Зокрема, загальна сума виплат у 2017 році склала 1 млрд 618 млн гривень.

"Сума страхових виплат, які протягом 2017 року здійснив Фонд соціального страхування України внутрішньо переміщеним особам, склала 1 млрд 618 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за інформацією прес-служби, половина суми (759,38 млн гривень) була виплачена особам, які виїхали із зони проведення АТО в інші регіони України (22 391 чоловік). Другу половину суми (858,7 млн гривень) виплатили особам, які залишили зону проведення АТО, але залишилися на території Донецької і Луганської областей (21 670 осіб).

Також у повідомленні уточнюється, що у вказану суму входять щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей, одноразова допомога постраждалим, медична та соціальна допомога.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2018 рік.