ua en ru

У 2017 році в Кривому Розі зафіксовано майже 2 тисячі порушень правил безпеки

У 2017 році в Кривому Розі зафіксовано майже 2 тисячі порушень правил безпеки Фото: газ (vl.104.ua)

Найбільш поширеним порушенням є самовільне встановлення та заміна газових приладів і їх використання не за призначенням

У 2017 році,з метою підвищення рівня безпеки при користуванні газом у побуті фахівцями ПАТ "Криворіжгаз" було перевірено технічний стан мереж і роботу газових приладів у 10 тис. споживачів Кривого Рогу і Криворізького району. В ході перевірки було виявлено 1899 порушень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Протягом року було обстежено майже 8,5 тис. квартир і понад 2 тис. приватних будинків. Найбільш поширеним порушенням є самовільне встановлення та заміна газових приладів і їх використання не за призначенням. Всього було зафіксовано 1291 такий випадок. Споживачі проводили заміну опалювальних апаратів, газових плит, автоматики безпеки, перепідключали газові прилади за допомогою гумово-тканинних шлангів.

Іншими поширеними порушеннями є використання несправного обладнання та приладів, а також
недотримання в належному стані димових і вентиляційних каналів (ДВК). Так 608 газових приладів були відключені за незадовільний технічний стан та несправність автоматики безпеки.

"При зниженні температури повітря, характерним явищем стає відсутність тяги або наявність зворотної тяги в димових і вентиляційних каналах житлових будинків. Так користувачі газових приладів з відводом продуктів згоряння в димоходи повинні бути особливо уважними, періодично обстежувати, а при необхідності - прочищати і ремонтувати ДВК, щоб уникнути нещасних випадків", - зазначила головний інженер ПАТ "Криворіжгаз" Марина Терентьєва.

Споживачі часто ігнорують попередження газовиків і наражають на небезпеку себе та життя своїх близьких, адже при самовільному встановленні чи заміні газових приладів або їх використанні не за призначенням зростає ймовірність нещасних випадків. ПАТ "Криворіжгаз" звертає увагу своїх клієнтів, для виконання монтажу та підключення газового обладнання варто звертатися до спеціалізованих організацій, які мають діючі дозволи і ліцензії на виконання робіт на об'єктах підвищеної небезпеки.