ua en ru

За 2017 рік до НАБУ надійшло понад 20 тис. звернень громадян та громадських організацій

За 2017 рік до НАБУ надійшло понад 20 тис. звернень громадян та громадських організацій Фото: Роман Маселко (uacrisis.org)

За словами Маселко, Рада громадського контролю працює із зверненнями громадян

За друге півріччя 2017 року до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) надійшло 11586 звернень, а за рік ця кількість перевищує 20 тисяч. Про це на прес-конференції "Звіт Ради громадського контролю НАБУ про рік своєї роботи" повідомив Роман Маселко, голова Ради громадського контролю (РГК) при НАБУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"В 2014 році був прийнятий закон про НАБУ і в 2015 році почалося формування цього органу. В закон було прописано існування Ради громадського контролю. РГК при НАБУ складається з 15 членів і вибори проходять онлайн", - сказав Маселко.

За його словами, РГК працює із зверненнями громадян.

За 2017 рік до НАБУ надійшло понад 20 тис. звернень громадян та громадських організаційЗа 2017 рік до НАБУ надійшло понад 20 тис. звернень громадян та громадських організацій

Фото: звіт РГК (РБК-Україна)

"Ми повинні більше комунікувати із суспільством. Другим нашим завданням було посилити комунікації із громадськістю. Я був представником у дисциплінарній комісії. За цей рік до дисциплінарної комісії надійшли результати перевірки на 11 осіб, прийшли заяви на покарання 5 осіб і один був звільнений. Проаналізувавши діяльність дисциплінарної комісії, ми запропонували, щоб на дисциплінарну комісію передавалися усі результати перевірки. В цьому році було більше 40 звернень. Ми проаналізували, як НАБУ працює зі зверненнями громадян, громадських організацій та інших осіб. Статистичні дані свідчать, що за такими зверненнями зареєстровано незначну кількість справ: 59 з 489 кримінальних проваджень. При цьому лише за друге півріччя 2017 року до НАБУ надійшло 11586 звернень. За рік ця кількість перевищує 20 тисяч", - додав він.

Нагадаємо, заступник голови комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції, народний депутат Віктор Чумак повідомив, що у середу, 23 травня, профільний комітет парламенту розгляне питання обрання аудитора НАБУ від Верховної ради.