ua en ru

За 2017 рік державі повернули нерухомість на 10 млн доларів

За 2017 рік державі повернули нерухомість на 10 млн доларів Фото: Антон Янчук, голова Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (РБК-Україна)

В Україні було заарештовано понад 50 об'єктів нерухомого майна

Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) укладені договори управління понад 50 об'єктами арештованого нерухомого майна, вартістю понад 10 млн доларів. Про це під час презентації публічного звіту заявив голова АРМА Антон Янчук, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами агентство 69 звернень від усіх правоохоронних органів в Україні.

"З жовтня 2017 року ми приступили до виконання своїх ключових функцій - розшук активів для їх арешту в кримінальних провадженнях, за цей час розглянуто 69 звернень від усіх правоохоронних органів в Україні щодо більш 600 фізичних і 200 юридичних осіб", - заявив Янчук.

Крім того, він зазначив, що в 2017 році агентство було позначено, як офіційний контактний пункт України з обміну даними про активи для подальшого їх розшуку.

"Вперше нами укладені договори управління арештованим майном, а це понад 50 об'єктів нерухомості вартістю понад 10 млн доларів", - зазначив глава агентства.

За його словами, станом на 31.12.2017 року, до 80% від загальної кількості об'єктів, переданих в управління Нацагентства, було знайдено застосування.

"Генпрокуратурою, за станом на 31 грудня, згідно ухвали суду Нацагентству було передано в управління 125 об'єктів, на які було накладено арешт у кримінальному провадженні. Зокрема, це: 57 квартир, 2 житлових будинки, 28 машиномісць, 22 автомобіля, 5 нежитлових приміщень, 2 будинки, 2 об'єкта незавершеного будівництва, 6 земельних ділянок, 1 цілісний майновий комплекс, мисливська база для спортивно-аматорського лову риби", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, шляхом спецконфискации державі повернуто понад 44 млрд гривень. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в ході брифінгу за підсумками роботи ГПУ за 2017 рік.