ua en ru

В миротворчих місіях ООН загинули 54 українських військових

В миротворчих місіях ООН загинули 54 українських військових Фото: українські миротворці (mil.gov.ua)

За цей час в місіях взяли участь 42 тисячі українців

За період з 1992 року 42 тисячі українських військовослужбовців брали участь у миротворчих операціях під егідою Організації Об'єднаних Націй (ООН). Про це передає DW.

Повідомляється, що Україна вже 25 років бере активну участь в миротворчих місіях ООН. На даний момент 448 українських миротворців задіяні в дев'яти миротворчих операціях Об'єднаних Націй - від Придністров'я до країн Африки.

Всього з 1992 року у складі миротворчих контингентів ООН побували 42 тисячі українських військових, 54 українця з яких загинули.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Раді безпеки ООН не підтримують проект резолюції Російської Федерації про миротворців на Донбасі.

"Той проект резолюції, який РФ внесла до Ради безпеки, не підтримав ніхто. По-друге, я вже говорив з багатьма з своїх друзів і колег у ЄС. Зустрічався з діючим головою ОБСЄ, головою МЗС Австрії Себастьяном Курцем. Думаю, моїм колегам прекрасно зрозуміло, на що спрямована зазначена російська "ініціатива", - сказав Клімкін.