ua en ru

Тільки третина нардепів відвідала всі пленарні засідання Ради у вересні, - КВУ

Тільки третина нардепів відвідала всі пленарні засідання Ради у вересні, - КВУ Фото: Верховна Рада (УНІАН)

П’ятеро народних депутатів не відвідали жодного засідання у вересні

Тільки 167 народних депутатів із 422 відвідали всі пленарні засідання Верховної Ради у вересні. Про це повідомила прес-служба громадської організації Комітет виборців України.

При цьому за даними письмової та електронної реєстрації, п’ятеро народних депутатів не відвідали жодного засідання за місяць. Мова йде про члена "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна, позафракційного Дмитра Яроша, Віталія Чепиногу з "Блоку Петра Порошенка" (БПП), а також депутатів-втікачів Сергія Клюєва та Олександра Онищенка.

За даними письмової реєстрації, ще семеро депутатів були присутні лише на одному засіданні. Серед них Віталій Барвіненко та Геннадій Бобов із "Відродження", Семен Семенченко із "Самопомочі", Михайло Добкін та Вадим Рабінович із "Опозиційного блоку", Вадим Кривохатько із БПП та Максим Микитась із парламентської групи "Воля народу". При цьому, за даними електронної реєстрації, у них вищі показники відвідуваності.

У Комітеті виборців України зазначили, що серед фракцій та груп Верховної Ради найгірше відвідували засідання парламенту депутати "Волі народу", "Відродження" та "Опозиційного блоку". У середньому в залі парламенту було зареєстровано 58% депутатів "Волі народу", 68% з "Відродження" та 71% - з "Опозиційного блоку". По інших фракціях показники такі: ВО "Батьківщина" - 80%, БПП - 81%, "Радикальна партія Олега Ляшка" - 83%, "Народний фронт" - 83%, "Самопоміч" - 85%.

Нагадаємо, раніше Комітет виборців України констатував рекордно низькі показники участі народних депутатів у голосуваннях у вересні.