ua en ru

Понад 150 пунктів пропуску оснащені біометричним обладнанням, - Держприкордонслужба

Понад 150 пунктів пропуску оснащені біометричним обладнанням, - Держприкордонслужба Фото: сканування відбитків пальців (FBI.gov)

42 тис. росіян скористалися біометричними документами на українському кордоні

Для контролю за в'їздом іноземців на державному кордоні оснащені біометричним обладнанням 157 пунктів пропуску. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

Зокрема, уточнюється, що Україна посилює контроль за в'їздом іноземців в країну за допомогою модернізації пропускних пунктів та встановлення біометричного обладнання.

"В рамках посилення контролю за в'їздом іноземців в минулому році в стислі терміни була розгорнута система фіксації біометричних даних. Зараз 157 пунктів пропуску обладнані біометричним обладнанням. Вже з початку року контроль пройшли 57 тис. іноземців, у тому числі 42 тис. росіян", - йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі зазначили, що для забезпечення ритмічності пропуску громадян обладнано 1200 робочих місць, понад 400 автоматизованих робочих місць доукомплектована сканерами відбитків пальців. Крім того, розгорнуто понад 320 нових робочих місць, понад 420 - у залізничних пунктах пропуску.

Нагадаємо, ще в червні 2017 року, Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов пообіцяв, що громадян Російської Федерації (РФ) з часом почнуть пропускати тільки за біометричними паспортами, одночасно знімаючи контрольну біометрію на кордоні.