ua en ru

Більше 150 осіб загинули в результаті повені в Індії

Більше 150 осіб загинули в результаті повені в Індії Фото: повінь

Близько 60 тисяч чоловік були евакуйовані в безпечні місця

Понад 150 людей загинули, близько 60 тис. позбулися майна та даху і евакуйовані в безпечні місця в результаті повені на півдні Індії у штаті Тамілнад. Про це повідомляє BBC.

За повідомленням місцевої влади, рівень води на міських вулицях досягає півтора метрів, населення намагається врятувати залишки майна, переносячи його на верхні поверхи будівель. Затоплено кілька ліній метрополітену. На значній території штату під водою опинилися залізничні колії і автомагістралі, у ряді районів порушено електропостачання.

Уряд направив в зону стихійного лиха 16 рятувальних команд для надання екстреної допомоги населенню, волонтери-добровольці доставляють продовольство і питну воду у відрізані повінню райони. В операції задіяні понад 500 службовців національних сил реагування, армійські підрозділи, а також шість вертольотів ВПС Індії. З небезпечних районів евакуйовано понад 60 тисяч людей, вони розміщені в 198 тимчасових таборах.

За оцінками метеорологів, зливи триватимуть в регіоні ще щонайменше дві доби.

Нагадаємо, на початку листопада у Бразилії в результаті прориву греблі, що стримувала стічні води з шахти по видобутку залізної руди в місті Маріана (штат Мінас-Жерайс), щонайменше 17 людей загинули.