ua en ru

Більше 1000 споживачів газу замовили безкоштовне обстеження мереж у "Вінницягазі"

Більше 1000 споживачів газу замовили безкоштовне обстеження мереж у "Вінницягазі" Газовий вентиль (dtek.com)

Компанія "Вінницягаз" з 1 по 30 вересня провела акцію для своїх клієнтів. Всі, хто заплатив у вересні за розподіл газу до кінця року, мали можливість отримати професійне технічне обстеження газових мереж свого будинку безкоштовно.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Станом на 30 вересня за доставку газу до кінця року розрахувалися близько 24 тисяч клієнтів компанії. З них у вересні - понад 11 тисяч споживачів. Кожен десятий замовив безкоштовне обстеження мереж від "Вінницягаз". Акцією скористалися близько 1000 споживачів.

"Заявки на проведення безкоштовного технічного огляду мереж подали 1010 клієнтів компанії. Мережі обслуговуємо згідно з графіком, в порядку подання заяв і повідомлень. Більше половини всіх заявок вже виконані. Частина заявок, за бажанням учасників акції, виконаємо в жовтні", - говорить технічний директор АТ "Вінницягаз" Ігор Дорошенко.

При обстеженні мереж споживачів-учасників акції майже в кожному випадку газовики виявляють витоки газу. Тому споживачі, які досі не обстежили мережі свого будинку, повинні невідкладно подбати про їх технічний стан та власну безпеку.

"З 2018 року послуга з технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж не є монопольною і надається на договірних засадах. Споживач самостійно вибирає виконавця робіт серед спеціалізованих організацій, які мають відповідний дозвіл державного зразка. Тарифом на розподіл природного газу ця послуга не передбачена", - йдеться в повідомленні.

При проведенні технічного огляду внутрішньобудинкових мереж учасників акції фахівці компанії здійснюють візуальний огляд і приладове обстеження мереж на наявність витоків газу. Усувають виявлені витоки, забезпечують герметичність різьбових з'єднань і заміну ущільнювальних матеріалів. За бажанням клієнта здійснюється безкоштовна заміна кранів і гнучких рукавів до газових приладів, за наявності матеріалів у споживача.