ua en ru

Жителі Західної Африки вилікувалися від Еболи

Жителі Західної Африки вилікувалися від Еболи Фото: понад 10 тис жителів Західної Африки вилікувалися від Еболи

Регіон стоїть на порозі того, щоб оголосити про повне припинення передачі вірусу

Більше 10 тисяч жителів Західної Африки вилікувалися від хвороби, викликаної вірусом Ебола, і потребують підтримки. Про це заявив у середу генеральний секретар ООН Пан Гі Мун на засіданні Генеральної Асамблеї, присвяченому прогресу в боротьбі з епідемією небезпечної лихоманки.

"Більше 10 тис. чоловік в Західній Африці перенесли вірус Ебола. Вони потребують комплексної підтримки, яка дозволить забезпечити їх здоров'я і благополуччя. Ми повинні дбати про тих, що вижили, про вдів, сиріт, а також про інших уразливих групах населення", - сказав Пан Гі Мун.

Як повідомив Пан Гі Мун, влада Ліберії збирається у четвер оголосити про припинення випадків передачі вірусу. Також, адміністративний глава ООН попередив про можливі локальні спалахи інфекції протягом року і закликав міжнародне співтовариство не втрачати пильності.

Відзначимо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), в результаті епідемії в Західній Африці загинули понад 11 тис. осіб. Більшість жертв припадає на три країни - Гвінею, Сьєрра-Леоне та Ліберію.

Нагадаємо, у Ліберії в січні 2015 року було зареєстровано три нові випадки зараження вірусом лихоманки Ебола.