ua en ru

У Білорусі з 1 жовтня будуть повідомляти МВС про всіх іноземців

У Білорусі з 1 жовтня будуть повідомляти МВС про всіх іноземців Фото: Білорусь (wikipedia.org)

Порядок реєстрації іноземних громадян і осіб без громадянства, які тимчасово перебувають в Білорусі, не змінюється

З 1 жовтня в Білорусі адміністратори готелів та інших закладів будуть повинні повідомляти в МВС про здачу в оренду приміщень для іноземців протягом трьох годин з моменту поселення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС Білорусі.

Інформацію про іноземних громадян повинні надавати готелі, санаторно-курортні та оздоровчі організації, суб'єкти агроекотуризму, юридичні особи та індивідуальні підприємці, які надають послуги по здачі в найм (піднайм) житлових приміщень.

"З 1 жовтня 2017 року така інформація повинна передаватися за допомогою інформаційних ресурсів (систем) Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь або єдиного порталу електронних послуг загальнодержавної автоматизованої інформаційної системи або нарочним протягом трьох годин після надання житлових приміщень для проживання тимчасово перебувають в Республіці Білорусь іноземцям", - йдеться в повідомленні

Наголошується, що новий порядок введений у зв'язку з набранням чинності з 1 жовтня змін в Закон Республіки Білорусь "Про правове становище іноземних громадян і осіб без громадянства в Республіці Білорусь", внесені Законом Республіки Білорусь "Про внесення змін і доповнень до деяких законів Республіки Білорусь з питань вимушеної міграції".

При цьому порядок реєстрації іноземних громадян і осіб без громадянства, які тимчасово перебувають в Білорусі, не змінюється.

Нагадаємо, послу України в Мінську вручили ноту через порушення повітряного простору Білорусі.