ua en ru

"Зоря"-"Машпроект" замінить російські контракти на інші

Державне підприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект" відкоригувало виробничі плани у зв'язку із заявою заступника голови уряду Російської Федерації Дмитра Рогозіна про перенесення виробництва двигунів для Військово-морського флоту РФ з Миколаєва в Рибінськ (Ярославкая область Росії).

Державне підприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект" відкоригувало виробничі плани у зв'язку із заявою заступника голови уряду Російської Федерації Дмитра Рогозіна про перенесення виробництва двигунів для Військово-морського флоту РФ з Миколаєва в Рибінськ (Ярославкая область Росії). Про це повідомляє прес-служба ДП "Зоря"-"Машпроект", пишуть НикВести.

У повідомленні прес-служби йдеться, що керівництво ДП НВКГ "Зоря"-"Машпроект" проведе коригування виробничих планів підприємства на середньострокову перспективу.

Як повідомив генеральний директор підприємства Костянтин Картошкін, змінено строки початку робіт на більш ранні за контрактами з замовниками з інших країн. Разом з тим, служба маркетингу комплексу веде роботу по забезпеченню завантаження підприємства на наступні роки з урахуванням заміщення російських заявок замовленнями інших контрагентів.

Генеральний директор "Зорі" зазначив, що на сьогодні підприємство має у своєму розпорядженні всі ресурси для стабільної роботи, і немає передумов для виникнення кризових ситуацій, у тому числі щодо виплати заробітної плати, щонайменше, до кінця поточного року.
Як відомо, 12 серпня віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін заявив про те, що Росія має намір перенести будівництво газотурбінних двигунів для фрегатів свого Військово-морського флоту з Миколаєва в Рибінськ.

Газотурбінні енергетичні установки, що виробляються в Миколаєві, використовуються для фрегатів проекту 11356 і 22350, які будуються російськими заводами "Янтар" та ВАТ "Північна верф". У загальній складності в цей час для ВМФ Росії будуються дев'ять фрегатів цих двох проектів, всього планується будівництво 14 з можливістю подальшого збільшення серії. На Рибінському заводі знаходиться конструкторське бюро з корабельним енергетичних систем", куди, ймовірно, перенесуть та виробництво газотурбінних двигунів.