ua en ru

"Жилкомсервіс" Кернеса та лідера "Оплоту" Жиліна підозрюють у кражі 25 млн грн. з бюджету Харкова

"Жилкомсервіс" Кернеса та лідера "Оплоту" Жиліна підозрюють у кражі 25 млн грн. з бюджету Харкова Фото: мер Харкова Геннадій Кернес

Правоохоронці через суд отримують дозвіл на доступ до рахунків приватних підприємств, діяльність яких вважають фіктивною

Комунальне підприємство "Жилкомсервіс" (підконтрольне меру Харкова Геннадію Кернесу) та лідера "Оплоту" Євгенія Жиліна підозрюють у крадіжці 25 млн грн. з бюджету Харкова. Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва від 21 жовтня.

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України розслідується кримінальне провадження КП "Жилкомсервіс" за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3,5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 КК України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2012-2014 років службовими особами КП "Жилкомсервіс" зловживаючи службовим становищем, з метою заволодіння коштами підприємства було укладено низку договорів про поставку товарів, робіт та послуг із підприємствами, що не мали персоналу, матеріальної бази для провадження діяльності та мають ознаки фіктивності, внаслідок чого міському бюджету м. Харкова було завдано збитків на суму понад 25 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час досудового розслідування встановлено, що група невідомих осіб створила ряд підприємств з ознаками фіктивності.

Наразі правоохоронці через суд отримали дозвіл на доступ до рахунків приватних підприємств, діяльність яких вважають фіктивною.

Зокрема у справі в якості контрагента фігурує ТОВ "КП-2011", засновником якої є Олексій Гржебек (заступник голови "Оплоту"; головою був відомий сепаратист Євген Жилін).

Нагадаємо, за інформацією прес-служби прокуратури Харківської області, Жилін через власні фіктивні підприємства вимив з рахунків комунальних підприємств Харкова 100 мільйонів гривень.