ua en ru

"Заступ" буде відстоювати інтереси українських аграріїв у процесі євроінтеграції, - Ульянченко

Представники партії "Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ" презентували в Брюсселі на міжнародній конференції "Європейський аграрний діалог" потенціал українського аграрного сектора і назвали пріоритетні галузі для інвестування, а також заявили про намір впроваджувати в Україні успішний досвід європейської агрополітики і захищати вітчизняного сільгосптоваровиробника в процесі євроінтеграції. Про це повідомили в прес-службі партії.

Відзначається, що в конференції взяли участь депутати Європарламенту, представники аграрних асоціацій Франції, Німеччини, Польщі, Греції, Угорщини та Литви.

"Ми близькі як ніколи, однак для Європи моя країна багато в чому залишається terraincognitа. Тепер дуже важливо подолати цей комунікативний розрив. Ми прагнемо до широкого діалогу з європейськими партнерами і вдячні за сьогоднішній відверта розмова", - сказала лідер політичної партії "Заступ" Віра Ульянченко.

"Заступовці" відзначили, що перспективність аграрного сектору України доведена тими результатами, яких українські аграрії досягають навіть за сьогоднішніх важких часах. Зараз сільське господарство залишається чи не єдиною галуззю, яка демонструє зростання. Україна залишається світовим лідером по виробництву соняшника, кукурудзи, пшениці. Але на цьому аграрний потенціал України не вичерпаний.

"Фермери і сільгосппідприємства не можуть комплексно реалізувати аграрний потенціал країни. А як ви бачите - він величезний. Головна проблема - корупція та байдужість влади", - зазначив заступник лідера партії "Заступ" Геннадій Новіков.

Представники "Заступа" підкреслюють, що подолати ці негативні явища допоможе європейський досвід. Однак, як підкреслив один з лідерів партії "Заступ" Володимир Хоменко, перехідний період повинен стати потрясінням для вітчизняних сільгоспвиробників.

Тягар адаптації має лягти на державу, яка повинна докласти всі зусилля, щоб при вступі в ЄС були захищені інтереси українських аграріїв.

"Угода з ЄС дає колосальні можливості для нашого товаровиробника, в той же час вимагає серйозної підготовчої роботи суспільства і влади, зокрема сільських жителів до нових вимог", - акцентував Хоменко, і додав, що "Заступ" йде в парламент саме з метою відстоювання інтересів села, зокрема, у зовнішньоекономічних відносинах.

"52 млрд євро - це бюджет компенсацій і дотацій для європейських фермерів. Україна зобов'язана брати участь в їх розподілі, інакше виробники сільгосппродукції з України не зможуть не лише конкурувати, а й вижити", - зазначив Хоменко.