ua en ru

"Запоріжсталь" успішно впорається із завданнями з підвищення своєї конкурентоспроможності, - Сирий

ВАТ «Запоріжсталь» впорається із завданнями з підвищення своєї конкурентоспроможності, ефективності роботи і поліпшення екологічної ситуації в Запоріжжі. Про це сьогодні на святкуванні 80-річчя метпідприємства заявив генеральний директор групи «Метінвест» Ігор Сирий.

««Запоріжсталь» є лідером української металургії. На комбінаті кращі в Україні, з точки зору техніко-економічних показників, процеси. Перед керівництвом комбінату поставлені досить амбітні завдання з реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності, ефективності роботи і поліпшення екологічної ситуації в місті. Упевнений, комбінат впорається з поставленим завданням», - сказав Ігор Сирий, вітаючи трудовий колектив та ветеранів підприємства з ювілеєм.

Зазначимо, що завдяки інноваціям, на підприємстві досягнуто зниження споживання природного газу більш, ніж на 2,5 млн куб. м. При цьому, за 8 місяців ц.р. обсяг промвиробництва на комбінаті виріс на 2,5%, до 10,8 млрд грн. Це, у свою чергу, призвело до зростання відрахування податків на 5,1% - до 827,3 млн грн.

ВАТ «Запоріжсталь» входить до складу групи «Метінвест», міжнародної вертикально інтегрованої гірничо - металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

Група «Метінвест» складається з металургійного і гірничодобувного дивізіонів. Згідно стратегічному баченню групи, її метою є стати провідним європейським вертикально інтегрованим виробником сталі з стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. У 2012 р. група отримала 12,565 млрд дол. виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 16%.