ua en ru

"Волинь" обіграла "Іллічівець", а "Севастополь" вирвав перемогу у донецького "Металурга"

Десятий тур українського чемпіонату розпочався матчами "Волинь" - "Іллічівець" та "Севастополь" - "Металург". У першому єдиний гол забив Бабатунде, який приніс перемогу лучанам. А в другому голів було більше - 4:2 на користь господарів.

Десятий тур українського чемпіонату розпочався матчами "Волинь" - "Іллічівець" та "Севастополь" - "Металург". У першому єдиний гол забив Бабатунде, який приніс перемогу лучанам. А в другому голів було більше - 4:2 на користь господарів.

Волинь - Іллічівець 1:0
Гол:
Бабатунде, 12

Дискваліфікований Віталій Кварцяний не сильно поміняв склад, повернувши до нього Еріка Бікфалві, а також давши можливість дебютувати у Прем'єр-лізі за «Волинь» голкіперу Артем Кичаку. А от Микола Павлов здивував наявністю в основному складі Сергія Гаращенкова, який замінив вилученого тиждень тому Богдана Бутка, а також Владислава Лупашко. Невідомо, чи то перестановки, чи ще якась причина позначилась на діях гостей, однак вони спочатку тільки стримували атаки супротивника. І не впорались із цим завданням. Черговий прохід Шумахер продовжив передачею у центральну зону, де за м'яч не зачепився представник жодної з команд, а от на дальній штанзі цим скористався Міхель Бабатунде (відкриває рахунок у другій грі поспіль).

Отримавши перевагу в один м'яч, волиняни не відійшли у захист і лише дивом більше не забили, хоча і той же Бабатунде, і Шумахер, і Рамон Лопес такі можливості отримували не по одному разу. Натомість «Іллічівець» відповідав рідше, однак також не мав йти поля проти одного з найгірших захистів без забитого м'яча. Фатально двічі не пощастило засмутити колишніх одноклубників Майкону, доволі наполегливими, але неефективними були Віталій Федотов та Торніке Окріашвілі. Градус напруження не спадав до останньої компенсованої хвилини. Саме незадовго до фінального свистка Рустама Худжамова підстрахувала стійка, коли пробивав Рамон Лопес, а Сергію Літовченку, який замінив травмованого Кичака найбільше роботи надав Олексій Полянський. Не обійшлось і без вилучення: 2 жовті картки перетворились на червону для Шумахера, втім на реалізацію чисельної переваги залишалось занадто мало часу. Тепер відстань між суперниками скоротилась до одного очка, але, як і раніше попереду «Іллічівець».

Севастополь - Металург Д 4:2
Голи:
Ковпак, 11, 90+2, Карноза, 66, Будковський, 90 - Лазіч, 45+2, Прийма, 83

Склади суперників в останніх іграх можна назвати стабільними, однак все ж не оптимальними. На ході зустрічі це ніяк не позначилось, адже кадровий резерв команд знаходиться на непоганому рівні. Господарі домінували у першому таймі, швидко повели у рахунку, однак не зуміли збільшити або хоча б зберегти перевагу до перерви. Перший м'яч зустрічі на рахунку Олександра Ковпака, який отримав діагональний пас від Олександра Караваєва та втік від опікунів. На доданій хвилині, коли севастопольці були думками вже у роздягальні, гості не виключились з боротьби і гостро відповіли. Грегорі Нельсон наздогнав м'яч біля лицьової ліні та прострілив, де Джордже Лазіч випередив опонентів - 1:1.

Друга 45-хвилинка була ще багатшою на події. Наполегливий Артур Карноза сам заробив та майстерно виконав штрафний удар, коли м'яч по незручній для Юрія Паньківа траєкторії пірнув під поперечину - 2:1. Потім впродовж 3-х хвилин Микола Морозюк побачив перед собою дві жовті картки, і «Металург» залишився у меншості. Це знову розслабило кримчан, і вони внаслідок кутового дозволили Василеві Приймі головою зрівняти шанси на успіх. Однак останнє слово було за командою Геннадія Орбу. Спочатку спрацювало посилення атаки від нього, коли Пилип Будківський своєчасно підставив ногу під закидання м'яча від Володимира Федоріва. Донеччанам нічого не залишалось, як спробувати втретє спробувати відігратись. Вони кинулись всією командою вперед, і прогавили випад Ковпака, якому гарну передачу віддав Карноза - 4:2. Тепер суперники зрівнялись за кількістю набраних очок.

Сьогодні у Прем'єр-лізі відбудуться ще три матчі.

Використані матеріали УПЛ