ua en ru

"Влада" Криму хочуть призначити свою людину в. о. голови Меджлісу, - Чубаров

"Влада" анексованого Росією Криму хочуть призначити свою людину на посаду виконуючого обов'язки голови Меджлісу кримськотатарського народу. Про це повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров у своєму Facebook.

"Радник "повноважного представника президента Російської Федерації в Кримському федеральному окрузі" Ескендер Білялов 25 грудня 2014 року провів у Сімферополі прес-конференцію, в ході якої запропонував кандидатуру заступника голови Держради Республіки Крим" Ремзі Ільясова на посаду заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, одночасно виконуючого обов'язки голови Меджлісу", - пише Чубаров.

При цьому, за його словами, Білялов заявив, що ініціюється їм пропозицію має бути прийнято на засіданні Меджлісу, який нібито відбудеться незабаром.

"Свою пропозицію Ескендер Білялов мотивував тим, що, мовляв, на виборах голови Меджлісу кримськотатарського народу, проведеного на першій сесії VI Курултаю кримськотатарського народу Ремзі Ільясов "відстав всього на 12 голосів". ... Як відомо, кандидатури заступників голови Меджлісу називаються лише головою Меджлісу і затверджуються голосуванням членів Меджлісу", - підкреслив Чубаров.

Нагадаємо, 19 вересня "головою" анексованого Криму був обраний Володимир Константинов.