ua en ru

В Швейцарії біженців змушують оплачувати своє перебування в країні

В Швейцарії біженців змушують оплачувати своє перебування в країні Фото: біженці

Влада Швейцарії обіцяють повертати гроші, якщо біженець протягом семи місяців добровільно покине країну

Швейцарські влади змушують які приїхали в країну біженців віддавати готівку для оплати проживання в центрах перебування мігрантів. Про це повідомляє телеканалу SRF, передає агентство Reuters.

який Виступив в ефірі телеканалу SRF біженець з Сирії повідомив, що влада дозволила йому залишити при собі 1000 франків (близько 994 доларів), а все інше зажадали віддати в обмін на дозвіл чекати отримання права залишитися в Швейцарії в центрі розміщення мігрантів.

В міграційному відомстві Швейцарії дану практику назвали нормальною, оскільки отримані гроші йдуть на утримання і соціальні виплати.

При цьому чиновники стверджують, що якщо біженець протягом семи місяців вирішить добровільно покинути Швейцарію, то гроші йому повернуть в повному обсязі. Якщо ж він влаштується на роботу, то повинен буде віддавати до 10% заробітку державі, поки сума не досягне 15 тис. франків. Саме в таку цифру в Швейцарії оцінюють витрати на прийом кожного приїжджого.

Нагадаємо, раніше уряд Данії підготувало через парламент законопроект, що дозволяє оплачувати перебування мігрантів у державних центрах розміщення їх особистими речами.