ua en ru

"Уралкалий" залучає 14-річний кредит на 171,4 млн євро

ВАТ "Уралкалий" підписало кредитну угоду з UniCredit Bank AG і DZ Bank AG на суму 171,4 млн євро в доларовому еквіваленті, повідомили в прес-службі компанії.

ВАТ "Уралкалий" підписало кредитну угоду з UniCredit Bank AG і DZ Bank AG на суму 171,4 млн євро в доларовому еквіваленті, повідомили в прес-службі компанії.

Кошти залучаються для фінансування будівництва двох шахт Усть-Яйвинского рудника, здійснюваного компанією "Дайльманн-Ханіель Шахтострой", яка є дочірнім підприємством німецької шахтобудівної фірми Deilmann-Haniel Shaft Sinking GmbH.

Гарантом політичних і комерційних ризиків позики виступило німецьке експортне кредитне агентство Euler Hermes. UniCredit Bank AG і DZ Bank AG є первинними кредиторами. UniCredit Bank AG також виступив в ролі уповноваженого провідного організатора кредиту, агента Euler Hermes і кредитного агента. ЗАТ "Юнікредит Банк" виступило в ролі паспортного банку.

Ставка за кредитом становить тримісячна ставка LIBOR плюс маржа, строк кредиту - 14 років, включаючи чотирирічний період будівництва.

"Це угода - ще один крок щодо диверсифікації кредитного портфеля компанії і збільшення середнього терміну дії кредитів", - прокоментував в.о. генерального директора "Уралкалія" Віктор Біляков.

ВАТ "Уралкалий" - найбільший в світі виробник калійних добрив, розробляє Верхнекамское родовища калійно-магнієвих солей в Пермському краї. Компанія забезпечує близько 20% світових поставок калійних добрив. Основні ринки збуту - Бразилія, Індія, Китай, Малайзія. 16 червня 2011 р. "Уралкалий" оголосив про завершення злиття з ВАТ "Сильвініт". Чистий прибуток ВАТ "Уралкалий" за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в I півріччі 2013 р. порівняно з аналогічним періодом 2012 р. скоротився на 53% - до 397 млн дол. Чиста виручка "Уралкалія" у звітний період склала 1 млрд 348 млн дол. (-29%).