ua en ru

"Укрзалізниця" завершила підготовку до зими

За місяць до календарного початку зими залізничники завершили підготовку до холодів. Про це повідомляє прес-центр "Укрзалізниці".

Перш за все, в УЗ подбали про комфортних перевезеннях пасажирів. Косметичним, деповским і капітальним ремонтами залізничники оновили 4020 пасажирських вагонів. У кожному були перевірені і налаштовані системи життєзабезпечення, в першу чергу, опалювальні. Із загальної кількості підготовлених вагонів 80% обладнані електричним опаленням. Для обігріву в інших вагонах підготовлений необхідний запас вугілля. А запас ковдр для пасажирів поїздів далекого прямування навіть перевищує прогнозовану потребу.

В цілому, витрати на підготовку пасажирських вагонів до зими обійшлися залізничникам в 93 млн грн.

Готові зустріти холоди також залізничні станції та вокзали. У спорудах на магістралях відремонтовані понад 45 тис. кв. м покрівлі, утеплено майже 7700 вікон і дверей. Вже подають тепло 2165 котелень, з яких 56 зігрівають будівлі місцевих громад та адміністрацій.

До зимових перевезень працівники колійного господарства підготували понад 2 тис. км колії та 52,5 тис. комплектів стрілочних переводів. Близько 14 тис. з них обладнали пневмообдуванням, а більше 22 тис. - електрообігрівом. Повністю підготовлена до роботи в умовах холодних температур снігоочисна і снігоприбиральна техніка для розчищення перонів вокзалів і станцій. Для цих цілей поставили на хід 124 снігоочисних та 105 снігоприбиральних машин.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Козак на міжвідомчій нараді поставив завдання транспортникам до 1 листопада завершити підготовку до роботи взимку.