ua en ru

"Укртрансгаз" має намір до жовтня підготувати всі свої об’єкти до зими

ПАТ "Укртрансгаз" має намір до жовтня 2014 р. підготувати всі свої об'єкти до осінньо-зимового періоду.

ПАТ "Укртрансгаз" має намір до жовтня 2014 р. підготувати всі свої об'єкти до осінньо-зимового періоду. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Повний комплекс робіт по підготовці виробничих об'єктів газотранспортної системи до опалювального сезону, окрім об'єктів що знаходяться в зоні АТО, планується завершити своєчасно на початку жовтня", - йдеться в повідомленні.

Так, зазначають у прес-службі, станом на 27 серпня 2014 р. структурні підрозділи та філії "Укртрансгазу" згідно з планом-графіком виконали 8 з 15 запланованих комплексів ремонтних робіт.

Зокрема, в рамках підготовки до опалювального сезону проведено капітальний ремонт 20 км лінійної частини газопроводів, виконано обстеження 1158 км трубопроводів, здійснено реконструкцію та ремонт 8 газоперекачувальних агрегатів та 245 газорозподільних станцій (ГРС).

"Серед основних організаційно-технічних заходів, направлених на забезпечення стабільної роботи об'єктів ПАТ "Укртрансгаз" в осінньо-зимовий період, є закачування природного газу у підземні газові сховища, де станом на 25 серпня знаходиться майже 15,6 млрд куб. м газу, що на 47% більше показників аналогічного періоду минулого року", - додають у прес-службі.

Водночас, за оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту "Укртрансгазу", в зоні проведення антитерористичної операції призупинена робота 18 газорозподільчих станцій, 24 ГРС знеструмлена, відключено ділянку магістрального газопроводу "Амвросіївка-Горлівка-Слов'янськ", яка була пошкоджена внаслідок бойових дій.