ua en ru

"Укртрансгаз" розпочав щоденне інформування про транзит газу в країни ЄС

Оператор української газотранспортної системи ПАТ "Укртрансгаз" розпочало щоденну публікацію даних по транзиту природного газу в країни Європейського союзу на інформаційній платформі асоціації операторів газотранспортних мереж Європи.

Оператор української газотранспортної системи ПАТ "Укртрансгаз" розпочало щоденну публікацію даних по транзиту природного газу в країни Європейського союзу на інформаційній платформі асоціації операторів газотранспортних мереж Європи. Про це повідомила прес-служба "Укртрансгазу".

Як зазначається, Україна стала першою з країн, що не є членами ЄС, приєдналася до щоденної системи прозорого відображення даних про стан транзиту природного газу.

"Щоденне інформування громадськості та наших європейських партнерів про стан транзиту блакитного палива через територію України до країн ЄС є черговим кроком по виконанню вимог другого і третього енергопакетів, впровадженню стандартизованих європейських процедур роботи операторів ГТС, що дозволить поліпшити якість взаємодії "Укртрансгазу" з операторами газотранспортних мереж інших європейських країн", - йдеться у повідомленні.

Переглянути дані щодо транзиту газу в країни ЄС можна тут.

Зазначимо, що 24 жовтня 2013 р., на засіданні генеральної асамблеї Європейської мережі операторів газотранспортних систем (Entsog, м. Брюсель, Бельгія) було прийнято рішення про надання ПАТ "Укртрансгаз" статусу учасника-спостерігача.

Нагадаємо, з 28 серпня 2014 р. інформація про наявні обсяги природного газу в українських ПСГ публікується на інформаційній платформі асоціації європейських операторів газосховищ (GSE), щоденно.

Так, станом на 29 вересня Україна збільшила кількість газу в підземних сховищах газу на 0,1% до 16,632 млрд куб. м.