ua en ru

"Укртрансгаз" почав щоденне інформування ЄС про запаси газу в ПСГ

ПАТ "Укртрансгаз" з 28 серпня 2014 р. розпочало щоденне інформування європейських партнерів про запаси газу в українських підземних сховищах газу (ПСГ).

ПАТ "Укртрансгаз" з 28 серпня 2014 р. розпочало щоденне інформування європейських партнерів про запаси газу в українських підземних сховищах газу (ПСГ). Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Повідомляється, що "Укртрансгаз" завершив автоматизацію передачі даних про стан українських ПСГ для інформаційної платформи асоціації європейських операторів газосховищ (GSE) і таким чином Україна першою з країн, що не є членами ЄС, приєдналася до щоденної системи прозорого відображення даних про стан підземних газосховищ.

З 6 травня поточного року НАК "Нафтогаз України" приєдналася до системи відображення даних асоціації європейських операторів підземних газових сховищ та надавала інформацію на щотижневій основі.

Асоціації європейських операторів підземних газових сховищ (GSE) входить до складу Gas Infrustructure Europe (GIE), яка також включає Європейську асоціацію операторів газотранспортних систем (GTE) та LNG-терміналів (GLE).

Інформаційна платформа асоціації європейських операторів підземних газових сховищ AGSI+ в онлайн-режимі забезпечує висвітлення щоденних даних по європейським ПСГ сумарним об'ємом близько 79 млрд куб. м, що складає 82% технічних можливостей ПСГ ЄС.

Окрім ПАТ "Укртрансгаз" інформацію щодо обсягів природного газу надає 31 оператор ПСГ з 15 країн-членів ЄС.