ua en ru

"Укроборонпром" заморозив поставки зброї в Росію, - т.в.о. гендиректора

Держконцерн "Укроборонпром" припинив постачання зброї і військової техніки в Російську Федерацію.

Держконцерн "Укроборонпром" припинив постачання зброї і військової техніки в Російську Федерацію. Про це в статті для "Дзеркало тижня. Україна" пише т.в.о. генерального директора концерну Юрій Терещенко.

"Питання, на яке слід відповісти - військово-технічне співробітництво з Російською Федерацією. Вже сьогодні із зрозумілих причин в Росії не поставляються зброя і військова техніка. До моменту деескалації конфлікту наші відносини залишаться в замороженому стані. Так, ми понесемо економічні втрати, але хіба розумно озброювати армію супротивника?", - пише Терещенко.

"Переконаний, що наші відносини з РФ, у тому числі у сфері економічного і військово-технічного співробітництва, заслуговують розгляду та прийняття рішення на вищому державному рівні, в Раді національної безпеки і оборони України", - вважає він.

Нагадаємо, 13 березня вибухнув скандал: з'ясувалося, що новопризначена глава "Укроборонпрому" Валентина Дрозд продовжила поставляти Росії військове обладнання.

14 березня Олександр Турчинов звільнив Валентину Дрозд, що пропрацювала на посаді всього тиждень, і призначив на її місце нардепа від "Удару" Сергія Аверченка.

Ще через тиждень, 21 березня, народний депутат, член парламентського комітету з питань нацбезпеки Юрій Сиротюк (ВО "Свобода") звернувся до Аверченко з закликом негайно припинити поставки в Росію зброї і техніки і переглянути всі військові контракти з РФ.

Про реакцію на дане звернення не повідомлялося, проте вже 24 березня держконцерн очолив колишній заступник голови "Укрспецекспорту" Юрій Терещенко. У свою чергу, ударівець Аверченко був переведений на посаду керівника Державного управління справами.