ua en ru

"Укроборонпром" утилізуватиме боєприпасів Чорноморського флоту РФ на 64 млн грн

Державний концерн "Укроборонпром" буде утилізувати боєприпаси Чорноморського флоту Російської Федерації на 235 млн руб (близько 64 млн грн). Про це домовилися Міністр оборони України Дмитро Саламатін та міністр оборони Російської Федерації Анатолій Сердюков під час двосторонніх переговорів, передає прес-служба "Укроборонпрому".

Відповідний договір 28 лютого був підписаний між українським ДК "Укроборонпром" і російським ВАТ "Рособоронсервіс". Українську сторону представляв генеральний директор ДК "Укроборонпром" Дмитро Перегудов.

Згідно з домовленостями, українська сторона виконає роботи з утилізації боєприпасів Чорноморського флоту Російської Федерації на суму 235 млн руб.

Саламатін заявив, що "підписаним договором України звільняє свою територію від боєприпасів, зберігання яких несе потенційну небезпеку як розташованим поблизу складів об'єктам, так і мирного населення, а також навколишньому середовищу. Безумовно, це рішення йде на користь Україні".

Нагадаємо, 1 лютого повідомлялося, що Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням затвердив перелік боєприпасів, що підлягають утилізації в 2012-2016 рр., відповідно до якого протягом 2012-2016 рр. планується утилізувати 120 тис. т боєприпасів.