ua en ru

"Укргазвидобування" попереджає, що може зупинити видобуток вуглеводнів на Донбасі через напади сепаратистів

ПАТ "Укргазвидобування" може зупинити буріння свердловин і видобуток вуглеводнів у Донецькій і Луганській областях через напади сепаратистів.

ПАТ "Укргазвидобування" може зупинити буріння свердловин і видобуток вуглеводнів у Донецькій і Луганській областях через напади сепаратистів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Захоплення бурових установок ПАТ "Укргазвидобування" сепаратистами ставить під загрозу роботу промислів з видобутку вуглеводнів. На сьогоднішній день компанії вже заподіяно збиток, який за попередніми даними оцінюється в більш ніж 86 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у компанії, йдеться, в першу чергу, про захоплення обладнання на п'яти бурових установках Шебелинського відділення "Бургаз", які знаходяться в Донецькій і Луганській областях. Це Ольшична, Нижньо-Мінченковська, Дробишівська, Євгенівська і Марківка бурові установки. Також сепаратисти здійснили захоплення автоспецтехніки, в тому числі бензовозів з паливом, вилучили з території підприємств різну спецтехніку, металоконструкції, труби та ін.

"Зараз існує загроза збоїв в роботі БО "Бургаз" і ГПУ "Шебелинкагазвидобування" та повного переходу промислів під контроль сепаратистів і, як результат, - зупинка видобутку вуглеводнів в Донецькій і Луганській областях, що ставить під загрозу не тільки виконання фінансового плану з розвідки, буріння та видобутку, а й функціонування промислової в цілому", - попереджають у прес-службі.

У зв'язку з цим, зазначають у компанії, керівництво ПАТ "Укргазвидобування" вже готує звернення до НАК "Нафтогаз-Україна", Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Генеральну прокуратуру, МВС і СБУ з проханням вжити заходів і вплинути на ситуацію з метою недопущення зупинки роботи галузі.