ua en ru

"Укргазвидобування" хоче підняти ціну газу для "Нафтогазу" в 3 рази у ІІ кварталі

"Укргазвидобування" хоче підняти ціну газу для "Нафтогазу" в 3 рази у ІІ кварталі

ПАТ "Укргазвидобування" веде переговори про збільшення ціни на газ в 3 рази у ІІ кварталі 2015 р. Про це журналістам повідомив глава "Укргазвидобування" Сергій Костюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розмови дуже інтенсивні ведуться. У нас є лист НАКу (НАК "Нафтогаз України") з ідеєю ціни, яка буде з другого кварталу. Орієнтовна ідея - підняття ціни в три рази. Це ціна не для населення, це ціна, за якою "Укргазвидобування" продає газ НАК "Нафтогазу", - сказав Костюк.

При цьому він зазначив, що собівартість видобутку навесні минулого року становила 890 грн за тис. куб. м.

"Зараз вона природно змінюється у зв'язку із зростанням курсу долара. Ми робили розрахунок і при курсі 17 грн за дол. Орієнтовна собівартість становила близько 1200-1300 грн", - повідомив Костюк.

При цьому, як зазначив Костюк, ціна на реалізацію газу не змінювалася протягом 5 років.

За його словами, додаткові кошти, які з'являться внаслідок підвищення ціни на газ "Укрзаздобыча" має намір направити на заміщення застарілого обладнання та погашення кредитних зобов'язань.

"Зношеність обладнання становить 70% плюс величезний кредитний портфель. Таким чином, 50% буде направлено на заміщення застарілого обладнання та 50% на погашення кредитного зобов'язання", - сказав глава компанії.

Нагадаємо, у квітні 2014 р. "Укргазвидобування" розраховувала на підвищення ціни газу для продажу населенню в 2 рази - до 890 грн за тис. куб. м.