ua en ru

"Укрексімбанк" відкрив коррахунок в китайських юанях

ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" відкрив кореспондентський рахунок в китайських юанях в АКБ "Банк Китаю (Элос)" (РФ, дочірній банк Bank of China).
"Трансакції в юанях дозволять нашим клієнтам знизити вплив коливань валютних курсів, здійснювати прямі конверсійні операції з валютою і економити на конверсійних витратах, налагодити клієнтські відносини з більш прозорою ціновою політикою від постачальників з КНР, нададуть можливість обговорення більш вигідних умов контрактів і ціноутворення з торговими партнерами", -наголосив член правління АТ "Укрексімбанк" Олександр Соколов.
100% акцій "Укрексімбанку" належать державі в особі Кабінету міністрів. Банк входить у першу групу банків за класифікацією Національного банку України (НБУ).
Нагадаємо, наприкінці вересня "ВТБ Банк" відкрив і зареєстрував кореспондентський рахунок в юанях в Національному банку України (НБУ).

Раніше голова Китайської Народної Республіки (КНР) Ху Цзіньтао висловив упевненість, що товарообіг між Україною і Китаєм вже в 2011 р. перевищить заплановані показники в 10 млрд дол.