ua en ru

"Укрдрев" заявляє про недобросовісну конкуренцію з боку "Крони"

"Укрдрев" заявляє про недобросовісної конкуренції з боку "Крони" і спростовує інформацію про незаконне використання винайденого і запатентованого Віталієм Кравченко (ТОВ "Крона") обладнання. Про це заявив заступник директора "Укрдрева" Андрій Єрофєєв.

За його словами, директор фірми "Крона" Олександр Козелецький другий рік поспіль звинувачує "Укрдрев" в порушенні патентних прав, незважаючи на програш справи в судах. Крім того, за словами Єрофєєва, експертиза підтвердила, що верстатів по патентах Кравченко на "Укрдреве" немає.

"Конкурент не подає Апеляційну палату "Укрпатенту", який нібито видав "Укрдреву", на його думку, "неправильний" патент. Він навіть не оскаржить це в Цивільному суді, як це роблять всі, хто вважає, що їх патент якимось чином порушений", - зауважив Єрофєєв.
За його словами, метою таких дій є зупинка конкурента і заподіяння йому найбільшого збитку.

"Поки конкурент стоїть опечатаний, і відбуваються судові розгляди, "Крона" може збувати свою продукцію. Так було в минулому році: поки "Укрдрев" вигравав суди, обладнання та продукція простояли на перевірці під печатками більше трьох місяців. В цьому році конкурент сам особисто заїхав на територію і віддавав накази слідчому вирізати обладнання і вивозити продукцію, не дивлячись на те, що і він сам особисто і його фахівець Калінін, який працює бригадиром на ТОВ "Кроні", переконалися, що нічого зробленого за патентом його тестя Кравченко у "Укрдрева" ні, - заявляє представник "Укрдрева". - Коли в справу втрутилася обласна прокуратура, порушивши кримінальну справу щодо працівників міліції за перевищення службових повноважень, Козелецький підключив пресу і оплатив людей (зараз на "Кроні" працює 4 людини, на "Укрдреве" - близько сотні) під вікнами прокуратури м.Городище з плакатами про захист «великого» винахідника Кравченко (по базі "Укрпатенту" числиться один винахід, а у працівників "Укрдрева" їх більше шести), щоб народним обуренням прикрити спробу звичайного пограбування".

Єрофєєв підкреслив, що поки відбувається чергове розслідування, і "Укрдрев" знову простоює.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Черкаській області в місті Городище 21 листопада трудовий колектив ТОВ "Крона" провів мітинг з вимогами захистити авторські права Віталія Кравченка.