ua en ru

"Український вибір" проводить у Донецьку цивільну дискусію з проблем політики України

У Донецьку 29 серпня 2013 р. за ініціативи громадського руху "Український вибір" та союзу жінок України "За майбутнє дітей" проходить регіональна громадська дискусія з актуальних проблем внутрішньої і зовнішньої політики України. Днем раніше така дискусія відбулася у Луганську і викликала серйозний громадський резонанс, пише прес-служба руху.

У вступному слові модератор - повноважний представник "Українського вибору", народний депутат України чотирьох скликань, голова фонду Держмайна України 2005-2008 рр., голова союзу жінок України "За майбутнє дітей" Валентина Семенюк-Самсоненко передала вітання учасникам дискусії від лідера руху Віктора Медведчука.

В якості найважливіших внутрішньополітичних проблем увагу учасників дебатів було зосереджено на вдосконаленні трудового законодавства України та реформу місцевого самоврядування. Під час дебатів у Донецьку прозвучала пропозиція посилити законодавчі норми, що стосуються прав територіальних громад щодо заборони ведення робіт, що сприяють екологічної катастрофи в регіоні, зокрема - розробок сланцевого газу.

Учасниками дискусії було прийнято заяву до органів державної влади України, в якому були сформульовані вимоги до проекту нового Трудового Кодексу України з метою цивілізованого і демократичного регулювання взаємовідносин між роботодавцями і працівниками. Заяву було схвалено.

Переважною більшістю голосів було схвалено діяльність громадського руху "Український вибір", спрямована на вступ України в Митний Союз з Російською Федерацією, Республікою Білорусь і Казахстаном.

"Організації "Український вибір" і союз жінок України проводять величезну роботу, щоб розбудити українське суспільство від сплячки і повернути українському народові самоповага", - зазначив у ході дебатів учасник громадянської дискусії голова Донецької обласної громадської організації "Союз слов'ян" Ігор Коробів.
Підводячи підсумки дискусії з громадським активом, Валентина Семенюк-Самсоненко підкреслила: "Демократія - це складна форма взаємовідносин влади і громадян. Разом з тим це взаємна відповідальність влади і громадян за розвиток своєї держави, суспільства, за майбутнє своїх дітей. Ми завжди повинні пам'ятати про це. І не тільки пам'ятати, але й конкретними справами відстоювати справедливість. Всі чесні люди, патріоти України повинні згуртувати свої ряди навколо "Українського вибору" і стати єдиним цілим в боротьбі за розвиток і процвітання нашої Батьківщини, української правової держави!"

В обох містах у заході взяли участь депутати місцевих рад, керівники та представники громадських організацій, активісти "Українського вибору" на чолі з міжрегіональним координатором Руху Ренатом Абашевым, представники Спілки жінок України, представники територіальних громад.

До цивільних дискусій в Луганську та Донецьку, крім жителів обласних центрів, підключилися делегації з міст Алчевська, Новопскова, Старобільська, Стаханова, Зоринська, Сєвєродонецька, Лисичанська, Краснодона, Ровеньків, Брянки, Первомайська, Антрациту, Антрацитівського, Слов'яносербського, Старобільського, Перевальського, Марківського, Біловодського, Білокуракинського, Міловського районів Луганської області; Маріуполя, Шахтарська, Горлівки, Красноармійська, Ясинуватій, Макіївки, Амвросіївки, Волновахи та інших районів Донецької області.
На зустріч в Донецьк прибула також делегація з Ізюмського району Харківської області.