ua en ru

"Український вибір" провів у Миколаєві акцію протесту проти євроінтеграції

Активісти громадського руху "Український вибір" 12 вересня 2013 р. провели в Миколаєві акцію протесту. Приводом для мітингу, що зібрався біля стін Миколаївської міськради, став запланований на сьогодні офіційний візит до міста глави представництва ЄС в Україні Яна Томбінського. До активістів руху приєдналися також представники "Союзу громадян України".

Молоді активісти руху нагадали еврочиновнику, що рівень безробіття молоді у багатьох країнах Євросоюзу сьогодні вище, ніж в Україні. Серйозні побоювання за майбутнє країни викликає те, що, навіть ще не підписавши Угоду про асоціацію, Україна змушена постійно вислуховувати наполегливі "рекомендації" європейських чиновників, що стосуються внесення змін у законодавство країни. Про яке "світле майбутнє" при підписанні Асоціації з ЄС може йти мова, якщо ми стаємо фактично сировинним придатком Заходу, наголошували виступаючі.
"Немає асоціації", "Не потрібно робити Україну сировинним придатком!", "Свою Європу ми побудуємо самі!" "За Митний союз!" - такими речівками і плакатами учасники мітингу залучали до того, що відбувається увагу городян.

Мітингувальники нагадували також про важливість збереження в Україні православно-слов'янських цінностей, адже руйнування традиційного інституту сім'ї та нав'язування як "норми" одностатевих шлюбів і педофілії приведуть нашу країну до гуманітарної катастрофи.

"Наш народ повинен самостійно вибрати свій шлях розвитку. Нам відомо, що сьогодні представники Європейського союзу збираються тут провести акцію по нав'язуванню нашій країні своїх хибних цінностей. Підписання Угоди про асоціацію означає передачу повноважень законодавчої гілки влади на рівень Європейського союзу. Нам не потрібна така асоціація!" - заявив активіст руху Дмитро Перлин.

"Європейський шлях розвитку - це шлях до знищення незалежності України", - переконаний Ярослав Маленченко, координатор громадського руху "Український вибір" у Миколаївській області.

Вже до закінчення мітингу повз пікетувальників пройшов Ян Томбінський. На питання, задані йому активістами руху, по суті він так і не відповів, сказавши лише, що зараз рішення щодо підписання угоди, залежить від політиків. Посол ЄС ухилився від розмови про референдум як законній формі волевиявлення народу України, заявивши лише, що референдум можна проводити вже після підписання Угоди про асоціацію.