ua en ru

"Український вибір" запропонував новий формат співпраці з Росією

Член координаційної ради громадського руху "Український вибір" Тарас Козак, розповів про створення в Україні Центру сприяння євразійської економічної інтеграції, який докорінно змінить звичний формат економічного співробітництва на пострадянському просторі. Про це повідомляє "Комсомольська правда в Україні".

Згідно з повідомленням, центр починає роботу, спрямовану передусім на сприяння приватному українському бізнесу, вже вийшов на ринки країн Митного союзу або тільки збирається зробити. Працює він у рамках громадського руху "Український вибір".
"Ключовою особливістю центру є готовність працювати в нових зовнішньоекономічних реаліях, які докорінно змінюють звичний формат економічного співробітництва на пострадянському просторі", - зазначив Козак.

"Поява центру стало результатом зустрічі Віктора Медведчука віце-прем'єром уряду РФ Дмитром Рогозіним, що відбулася на початку грудня. На зустрічі обговорювалися пропозиції "Українського вибору" щодо відновлення і поглиблення коопераційних зв'язків між промисловими підприємствами України і Росії", - йдеться в повідомленні.

Тарас Козак також зазначив, що країни Митного союзу в главу кута ставлять швидке економічне зростання і технологічне переоснащення виробництва.

"Одну з головних ролей у цьому процесі, безумовно, зіграє Росія. Розуміючи, які пріоритети ставить перед собою наш найбільший коопераційний партнер, ми можемо сформувати для українських підприємств «дорожню карту», що дозволяє з мінімальними ризиками виходити на нові ринки. А грамотне використання макроекономічних факторів обіцяє українському бізнесу можливості не тільки для збільшення прибутку, але і для освоєння нових ринків, що значно перевищують за обсягом український", - упевнений Козак.
Як зазначив член координаційної ради громадського руху "Український вибір", саме в Росії може знайти збут вітчизняна продукція високотехнологічних галузей - суднобудівної та ракетно-космічна, авіа-, машино - приладобудування .

"Громадський рух "Український вибір" ставить своєю метою розробку механізмів, які зможуть забезпечити комунікацію між українськими бізнесменами та органами державної влади, зроблять присутність на ринках сусідніх країн для наших підприємців максимально вигідним і комфортним", - підсумував Тарас Козак.