ua en ru

"Український вибір" вшанував пам'ять воїнів, які визволили Київ

У київському парку Слави біля меморіалу Невідомому солдату вчора, 5 листопада 2013 р., учасники Громадського руху "Український вибір" провели урочисту ходу та поклали вінки до пам'ятника воїнам Радянської Армії, загиблим 70 років тому при визволенні Києва. Про це повідомляє прес-служба руху.

Віддати данину пам'яті та поваги воїнам-визволителям прийшли ветерани Великої Вітчизняної війни, активісти громадських організацій - партнерів руху "Український вибір" - Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання слов'янського активу", Спілки ветеранів прикордонних військ "Кордон", Міжнародного союзу радянських офіцерів; представники громадських та молодіжних організацій.

Виступаючи перед присутніми, координатор по роботі з громадськими організаціями та об'єднаннями руху "Український вибір" Валерій Блидар зачитав привітання ветеранам від лідера руху Віктора Медведчука: "Ми шануємо пам'ять героїв, схиляємося перед їх мужністю, самовідданістю і героїзмом. Низький їм уклін і вдячність за великий подвиг в ім'я майбутнього життя. Нинішнє покоління в боргу перед радянськими солдатами, які ціною свого життя і здоров'я звільнили Київ. В пам'ять про них ми повинні зробити все, щоб Україна була вільною і незалежною, щоб вона розвивалася і процвітала".

При цьому, заступник голови Всеукраїнського громадського руху "Український вибір" Василь Німченко нагадав, що "нова фашистська загроза більш ніж реальна. Так звані "свободівці" дозволяють собі нацистські марші в самому центрі Києва. Щоб протистояти їм, ми повинні стати єдиними, в цьому наша сила і перемога".

Повноважний представник Громадського руху "Український вибір" Валентина Семенюк-Самсоненко від імені Союзу жінок України "За майбутнє дітей" привітала всіх з 70-річчям визволення міста-героя Києва від фашистів.

Народний депутат України, голова Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання слов'янського активу" Анатолій Безуглий закликав громадян об'єднатися перед обличчям нових загроз "в ім'я великої жертви наших дідів і прадідів, які ціною власного життя перемогли фашистських загарбників".

При цьому ветеран Великої Вітчизняної війни Михайло Романов, учасник битви під Сталінградом, якому днями виповнюється 90 років, звернувся до молоді з такими словами: "Молоді люди повинні знати і пам'ятати про те, як їх бабусі й дідусі завоювали Велику Перемогу у тій страшній війні. Любіть свою країну, адже саме завдяки загальному патріотизму радянських людей ми змогли здобути перемогу і відвоювали для дітей і онуків можливість жити в мирний час. І нехай над нашою Батьківщиною небо завжди буде чистим".

Активіст Громадського руху "Український вибір" Сергій Булавчик розповів, що в ці святкові дні учасники руху роздають всім бажаючим вітальні фронтові листівки: "Український вибір" випустив листівки, які кожен бажаючий може підписати і відправити ветеранам - з теплими словами і подякою за Перемогу. Це дуже важливо - нагадувати людям про ціну нашого мирного життя. Все далі відходять від нас роки Великої Вітчизняної війни, але ми не повинні забувати про них!".