ua en ru

"Україна успішно розмістила євробонди", - нардеп Олександр Шепелєв

Умови розміщення Україною євробондів однозначно варто вважати вдалими, упевнений народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.

Нагадаємо, 27 серпня стало відомо про проведення Україною зовнішнього запозичення на суму 1 млрд дол. з процентною ставкою 7,95% і терміном погашення 4 червня 2014 р.

"В умовах напруженої ситуації на світових фінансових ринках, з урахуванням гострої фази боргової кризи в ряді країн Євросоюзу, це досить прийнятна вартість залучення позики. Заради об'єктивності варто сказати, що рівень ставки за євробондами України сформувався, у тому числі і під впливом зниження ставок на довгострокові облігації внаслідок проведеної політики з боку ФРС США", - вважає народний депутат Олександр Шепелєв.

Оцінюючи перспективи можливих подальших розміщень Україною боргових зобов'язань, Олександр Шепелєв вважає, що в цілому попит на них буде залежати від ринкової кон'юнктури на момент розміщення облігацій і від динаміки курсу гривні.

"Для іноземних інвесторів одним з вирішальних факторів при купівлі українських держпаперів буде динаміка курсу гривні, зокрема її стабільний курс відносно долара", - вважає член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.