ua en ru

"Украерорух" вкладе 250 млн грн в розвиток засобів зв'язку, навігації та спостереження.

"Украерорух" вкладе 250 млн грн в розвиток засобів зв'язку, навігації та спостереження, повідомляє прес служба Мінтрансзв'язку України.
Відповідно до фінансового плану Державного підприємства обслуговування повітряного руху України ("Украерорух"), затвердженого 19 травня 2010 р. Кабміном України, у цьому році заплановано 678,5 млн грн на капітальні інвестиції.

Серед проектів, які планується реалізувати будівництво та обладнання нового центру керування повітряним рухом у Львові; спорудження нових аеродромно-диспетчерських веж у Львові, Дніпропетровську та Сімферополі; модернізація автоматизованих систем керування повітряним рухом у районних диспетчерських центрах Борисполя, Львова, Дніпропетровська; встановлення нових метеорологічних радіолокаторів у Львові та Харкові; встановлення 3D-тренажера робочого місця диспетчера аеродромно-диспетчерської вежі у Навчально-сертифікаційному центрі "Украероруху"; закупівля обладнання для передавальних і приймальних радіоцентрів, необхідних для забезпечення центрів керування повітряним рухом; модернізація обладнання літаків-лабораторій King Air та АН-26, призначених для контролю наземних засобів зв'язку, навігації та спостереження.
Зокрема, 111 млн грн планується вкласти в автоматизацію процесів обслуговування повітряного руху, 254 млн грн - у розвиток засобів зв'язку, навігації та спостереження, 23 млн грн. - в інженерне забезпечення аеронавігаційної галузі, 103 млн грн - в розвиток матеріально-технічної бази. Ще 187 млн грн капітальних інвестицій передбачено для проектних робіт, капітального будівництва та капітального ремонту об'єктів аеронавігаційної системи України.