ua en ru

"Удар" запропонував в дводенний термін розробити новий закон про регіональні мови

Народний депутат ввід фракції "Удар" запропонувала сформувати у Верховній Раді України робочу групу для того, щоб в дводенній термін сформувати новий закон про регіональні мови.

Народний депутат від фракції "Удар" запропонувала сформувати у Верховній Раді України робочу групу для того, щоб в дводенній термін сформувати новий закон про регіональні мови. Про це заявила Геращенко на засіданні парламенту.

За словами Геращенко, до складу групи повинні бути включені представники всіх фракцій, експерти з Криму та експерти ОБСЄ.

"В дводенний термін необхідно розробити новий закон про мови, яким буде гарантовано нормальний розвиток російської та інших мов національних меншин", - наголосила Геращенко.

Крім того, вона закликала розробити проекти заяв до керівництва Росії з вимогою з повагою ставитися до територіальної цілісності України.

"В цій заяві має йтися про те, що Верховна Рада України є легітимним органом влади і ми ухвалюємо консолідовані рішення, за які голосують депутати всіх фракцій. Це змогло б заспокоїти ситуацію в Криму", - сказала Геращенко.

У свою чергу спікер ВР Олександр Турчинов дав відповідні доручення апарату парламенту.