ua en ru

"Удар" готовий розблоковувати роботу ВР у разі звіту Президента в парламенті

"Удар" готовий розблокувати роботу Верховної Ради України (ВР) у разі звіту Президента України і Кабінету міністрів у парламенті. Про це РБК-Україна заявив народний депутат фракції "Удар", перший заступник голови Регламентного комітету ВР Валерій Карпунцов.

"Основна вимога "Удару" для розблокування роботи парламенту, щоб Президент прийшов до Верховної Ради зі своїм урядом для звіту. Оскільки звіт цього старого-нового уряду передбачений законом про Кабінет міністрів. А депутати так і не чули звіту членів Кабміну, коли одні звільнялися, а інші міністри були призначені. Така процедура абсолютно законна, і вона в рамках парламентського контролю", - заявив він.

Депутат також нагадав, що лідер "Удар" Віталій Кличко направив Президенту Віктору Януоквича відкритий лист: "Тому ми вимагаємо, щоб Президент відповів на безліч питань, що виникли за весь час, коли він перебуває при владі. Ми хочемо, щоб він прийшов у парламент, поспілкувався з депутатами. Оскільки вже кілька років він лише в письмовому вигляді направляє своє послання, ігноруючи норми Конституції і закони".

Карпунцов також додав, що члени "Удару" готові взяти участь у спільній нараді опозиційних лідерів для вироблення загальних вимог щодо розблокування парламенту: "Ми візьмемо участь у цьому засіданні. Наші позиції завжди узгоджувалися в рамках трьох політичних сил".

Читайте також: Янукович звернеться до ВР до кінця сесії.