ua en ru

Понад 100 тис. біженців з країн Близького Сходу прибули до Македонії з Греції

Понад 100 тис. біженців з країн Близького Сходу прибули до Македонії з Греції Фото: біженці

За предоставлением убежища в Македонии обратились всего 50 человек из общего количества официально зарегистрированных мигрантов

Більше 100 тис. нелегальних мігрантів з країн Близького Сходу і Африки перетнули кордон Македонії з Грецією для подальшого транзиту в держави Західної Європи. Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ Македонії.

"У період з 19 червня по 27 вересня 2015 року були зареєстровані 100,2 тис. іноземних громадян, з них 66,5 тис. чоловіків, 13,5 тис. жінок, майже 17 тис. дітей, які прямували зі своїми батьками, а також 3,2 тис. покинутих дітей", - зазначили в правоохоронному відомстві балканської республіки.

За даними македонського МВС, найбільша кількість нелегальних мігрантів прибуває з Сирії, їх кількість становить близько 76 тис. Поряд з ними - афганці, яких зареєстровано близько 10,6 тис. осіб, іракці - 6,2 тис., громадяни Пакистану - близько 2,7 тис. Також, за інформацією відомства, є вихідці з Бангладеш, Ірану, Камеруну, Конго, Нігерії, Палестини, Сомалі, Судану, Еритреї та Ефіопії.

При цьому в МВС звертають увагу на те, що за наданням притулку в Македонії звернулися 50 осіб із загальної кількості офіційно зареєстрованих мігрантів. Це переважно вихідці з Сирії.

Між тим, як передає македонська телеканал ALFA, зараз ситуація на македонсько-грецької кордоні залишається спокійною. "Показники (кількість прибуваючих мігрантів) досить високі, навіть вище ніж раніше, - наводить ALFA слова представника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) в Македонії Олександри Краузе. - В останні 6 днів кількість біженців щодня складає близько 6,5 тис. осіб. При цьому ми не можемо передбачити, наскільки ця кількість може збільшитися".

Нагадаємо, в Хорватії за добу прибули майже 10 тис. біженців.