ua en ru

"Центренерго" законтрактувала 500 тис. тонн вугілля з Росії

ПАТ "Центренерго" законтрактувала 500 тис. тонн вугілля з Росії. Про це в ході прес-конференції повідомив в. о. генерального директора "Центренерго" Ігор Балабанов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні у нас з Росії законтрактований вугілля раніше був по 80 дол., сьогодні з урахуванням наших переговорів з виробниками ми законтрактовались на 77 дол. Це близько 500 тис. тонн. На жаль, нічого не приходить", - заявив Балабанов.

Балабанов також зазначив, що Україна веде переговори щодо постачання вугілля з Росій, ПАР та Кіпром. За такими договорами, в. о. гендиректора, можна законтрактувати поставки вугілля від 200 тис. тонн на місяць. "Ми ведемо переговори з Росією, ми ведемо переговори з ПАР, ми ведемо переговори на сьогоднішній день з кіпрськими компаніями", - сказав він.

Балабанов також повідомив, що запасів вугілля на складах "Центренерго" вистачить до 28 лютого. "Вже існуючих запасів вугілля на складах "Центренерго" вистачить до кінця зими - 28 лютого", - сказав він.

У теж час Балабанов зазначив, що в разі нестачі компанія зможе перейти на альтернативні джерела палива. "У разі непоставок "Центренерго" зможе перейти на мазут і газ, але внаслідок цього вартість енергії для споживачів зросте у 3-4 рази", - зазначив гендиректор.

Нагадаємо, Україна продовжує переговори щодо відновлення поставок вугілля з РФ.