ua en ru

"Центренерго" веде переговори з РФ про відновлення поставок вугілля

ПАТ "Центренерго" веде переговори з Росією про відновлення поставок вугілля в Україну.

ПАТ "Центренерго" веде переговори з Росією про відновлення поставок вугілля в Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Протягом листопада вугільні склади незначно поповнилися за рахунок поставок з ПАР і надходжень партій російського вугілля згідно з підписаними контрактами. Законтрактованих спочатку обсягів вугілля було б достатньо для проходження осінньо-зимового періоду. Проте проведення перевірок правоохоронними органами умов контракту Укрінтеренерго з компанією Steel Mont Trading призвело до обмеження поставок південноафриканського антрациту в два рази, до 490 тисяч тонн", - йдеться в повідомленні.

"У той же час, з нез'ясованих поки причин, посилаючись на форс-мажорні обставини, російські контрагенти призупинили поставки вугілля енергетичних марок на ТЕС ПАТ "Центренерго". Терміни відновлення постачань поки не відомі. З російською стороною ведуться переговори", - відзначили в компанії.

Як зазначається, станом на 26 листопада запаси вугілля на складах ТЕС "Центренерго" сумарно становлять близько 200 тис. тонн. В аналогічний період у 2013 р. запас палива для сталої роботи електростанцій склав більше одного мільйона тонн.

Нагадаємо, 24 листопада поставки вугілля в Україну з Росії були припинені.