ua en ru

"Свободівець" Кривецький спростував звинувачення про наявність кримінального минулого

Народний депутат від фракції ВО "Свобода" Ігор Кривецький направив офіційне звернення до Генпрокуратури з проханням дати роз'яснення про те, чи були до нього претензії з боку правоохоронних органів. Про це повідомив сам нардеп.

"З "Експресом" у нас суди (в 2013 р. газета "Експрес" опублікувала цикл матеріалів, у яких стверджувалося, що ВО "Свобода" спонсорується криміналітетом. Одну з публікацій за позовом "Свободи" суд уже визнав наклепом, - Ред.). Але вони тікають, постійно переписують адреси, щоб їм позови не вручили, не приходять на засідання. Один суд вже виграв Олег Тягнибок", - заявив Кривецький.

При цьому Кривецький спростував інформацію про те, що генпрокурор Віталій Ярема нібито заявляв, що "свободівець" в 1990-ті роки мав проблеми з законом. За словами нардепа, в особистій бесіді Ярема пояснив, що мав на увазі публікації газети "Експрес".

"Ми направили відповідне звернення до генпрокурора про те, чи брав я участь у злочинних угрупованнях, проходив свідком у кримінальних справах. Звичайно, відповідь вже зрозумілий. Якби була якась кримінальна справа, вона давно б уже виявилося на сторінках газет. І мені цікаво, озвучать ті ж журналісти цю інформацію, коли ми отримаємо відповідь, так само, як вони робили з плітками "Експресу"", - заявив Кривецький.

Нагадаємо, раніше в ефірі "Громадського ТБ" журналісти Мустафа Найєм і Сергій Лещенко з посиланням на Віталія Ярему повідомили, що Ігор Кривецький перебував на оперативному обліку.

Кривецький також заявив, що є одним із фінансистів "Свободи", але не має персональної квоти на формування її партійного списку.

"Квота - це окремі люди, які заходять в список і залежать від тебе. Це дискомфорт для всіх. Я не завів жодної людини. Навіть коли стояло питання по моїй сестрі. Казали: давайте включимо її в список. Я відповів: ні. Питання особистої квоти ніколи не піднімав. Навіть нікого не рекомендував. Я можу оцінювати тих, кого рекомендують наші "свободівці", - зазначив Кривецький.