ua en ru

"Свобода" пропонує поновити призов до армії

ВО "Свобода" пропонує Верховній Раді України поновити призов до лав Збройних сил України.

ВО "Свобода" пропонує Верховній Раді України поновити призов до лав Збройних сил України. Про це заявив голова партії "Свобода" Олег Тягнибок під час погоджувальної ради депутатських груп та фракцій.

Крім того, за словами Тягнибока, для посилення обороноздатності України, потрібно поновити уроки воєнної підготовки у середніх школах.

Народний депутат з фракції "Свобода" Юрій Сиротюк вже зареєстрував у Верховній Раді проект постанови № 4519 "Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності України у зв'язку з агресією Російської Федерації".

Даний документ рекомендує виконуючому обов'язки Президента України невідкладно відновити призов до Збройних сил України.

Також проект постанови рекомендує Міністерству освіти і науки України розширити вивчення початкової військової підготовки у курсі "Захист Вітчизни" в середніх загальноосвітніх навчальних закладах, відновити роботу військових кафедр у вузах.

Також серед рекомендацій проекту постанови: Міністерству оборони України на базі усіх військових частин сухопутних військ розгорнути навчально-тренувальні центри для добровольців, яких залучати до служби у військовому резерві; та на базі військових комісаріатів військ розгорнути навчально-тренувальні центри для добровольців, з яких організовувати загони для територіальної оборони.

Постанова набирає чинності з дня її ухвалення.