ua en ru

"Свобода" не виключає, що підтримає зміни до Конституції до 25 травня

"Свобода" не виключає, що підтримає зміни до Конституції України до 25 травня 2014 р.

"Свобода" не виключає, що підтримає зміни до Конституції України до 25 травня 2014 р. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді України заявив голова партії "Свобода" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що буде досить складно до 25 травня підписати подібний документ. І не тільки через те, що "Свобода" має своє інше бачення. Ми бачимо настрої сьогодні в залі парламенту і ми не бачимо єдності щодо того варіанту Конституції, який нам нині пропонується", - сказав Тягнибок.

Проте він не виключив, що "Свобода" підпише такий документ та підтримає політичне голосування, "але принципові речі, якими "Свобода"ніколи не поступиться.

"Ми ніколи не здамо статус української мови як єдиної державної, і те, що вони намагаються зараз торгувати питання української мови нібито з якимись ефемерними стосунками з РФ завтра, це є абсолютно невірно. Ми ніколи не погодимось, щоб Україна була федеративною державою. Ми ніколи не погодимося, щоб хтось нам диктував, чи бути нам нейтральною країною, чи вступати до колективних органів військової безпеки", - сказав Тягнибок.