ua en ru

"Свобода" має намір вимагати в суді перерахунку голосів в окрузі №223

ВО "Свобода" звернеться до суду з вимогою здійснити перерахунок на деяких дільницях в одномандатному виборчому окрузі №223 (м. Київ). Про це сьогодні на брифінгу повідомив кандидат в нардепи від "Свободи" Юрій Левченко, який балотувався по цьому округу, передає кореспондент РБК-Україна.

"ОВК 223 вчора пізно вночі здала підсумковий протокол в ЦВК, попри те, що ЦВК сказала, що вона після 20:00 приймати протоколів не буде. Для нашої ОВК Охендовський особисто дав команду членам ЦВК чекати, і вони прийняли цей підсумковий протокол. І це було зроблено з порушенням, тому що до того моменту ОВК ще не розглянула понад 20 наших скарг, які ми подали щодо перерахунку голосів на деяких дільницях. Зараз в нас ще є день для цього і ми будемо далі намагатися, щоб ОВК все таки ці скарги розглянула. Якщо вони не будуть розглядатися, ми будемо подавати в суди, для того щоб в судовому порядку примусити ОВК розглянути ці скарги і все-таки призначити перерахунок голосів. Ми свідомі того, що малоймовірно, що суди задовольнять наші вимоги, але ми маємо провести повний юридичний шлях, ми маємо показати суспільству, що ми робимо все можливе в наших судах, щоб не було ніяких закидів, ніби то ми цим не займаємось", - зазначив Левченко.

Левченко також повідомив, що ВО "Свобода" вчора ввечері зробила аналіз явки на дільницях і виявила, що є 10-12 дільниць, на яких явка була вищою, ніж середня по округу. Саме на цих дільницях вимикалося світло і саме на них переміг кандидат-самовисуванець Віктор Пилипишин.

За словами Левченка, якщо не враховувати результати із цих дільниць, то результати виборів співпадуть із даними екзит-полу.