ua en ru

"Смарт-холдинг" веде переговори з "Метінвест" про продаж 30% в Молдавському метзаводі

"Смарт-холдинг" веде переговори з "Метінвест" з продажу частки в Молдавському метзаводі. Про це заявив президент "Смарт-холдингу" Вадим Новинський, передає видання "Комерсант-Україна".
Генеральний директор "Смарт-холдингу" Олексій Пертін уточнив, що мова йде про 30% акцій заводу, якими опосередковано володіє Новинський. За словами Пертіна, остаточне рішення по операції буде прийнято протягом найближчих трьох місяців.
Нагадаємо, що в 2007 р. Вадим Новінський і власник СКМ Ринат Ахметов об'єднали свої гірничо-металургійні активи в рамках групи "Метінвест". У результаті частка "Смарт-холдингу" в "Метінвесті" склала 25%, СКМ - 75% (частка ММЗ в угоду не увійшла).
ММЗ - електрометалургійний завод потужністю 1 млн т сортового прокату в рік. Розташований в Придністровській Молдавській республіці. За даними підприємства, 45,6% його акцій володіє EIM Energy Investment & Management Corporation, 45% - Rumney Trust Reg, 8,23% - Decagon Avionics Ltd.
З червня 2010 р. через труднощів зі збутом продукції завод простоював, оскільки між Молдавією і Україною до останнього часу існувала домовленість, що товари з Придністров'я не можуть поставлятися на українську територію без попереднього оформлення на молдавській митниці. На початку 2011 р. ця норма була виключена, і в травні "Метінвест" почав продаж продукції Молдавського метзаводу. У травні-червні "Метінвест" оголосив про укладення з ММЗ угоди, яка передбачає збут продукції підприємства.