ua en ru

"Шелл" та ПАТ "Укргазвидобування" почали буріння другої розвідувальної свердловини

Сьогодні «Шелл» та ПАТ «Укргазвидобування» в рамках договору про спільну діяльність почали буріння другої розвідувальної свердловини Ново-Мечебилівської-100. Мета буріння - пошук покладів природного газу в ущільнених пісковиках . Про це сказано в спільному прес-релізі компаній.

«Свердловина Ново-Мечебилівської-100 розташована в Близнюківському районі Харківської області, в адміністративних межах Новонадеждінского сільської ради. Заплановані строки проведення робіт - 9-10 місяців. Спрямованість свердловини - вертикальна. Запланована глибина свердловини - 5 тис. м. Для буріння використовується буровий верстат міжнародного бурового підрядника Saipem. Розмір бурової площадки становить 300 на 200 м», - сказано в релізі.

«Буріння другої розвідувальної свердловини - це частина поетапної програми розвідки, розробленої спільно «Шелл» і «Укргазвидобуванням». Ця програма спрямована на розкриття вуглеводневого потенціалу територій, на які поширюються ліцензії проекту спільної діяльності. Для розкриття українського газового потенціалу потрібні цілеспрямовані зусилля, інвестиції, нові підходи та технологічні рішення. Ново-Мечебилівська-100 - це наступний крок у цьому процесі» , - зазначив віце-президент «Шелл» з розвідки і видобутку , голова компаній «Шелл» в Україні Грехем Тайлі.

В даний момент «Шелл» залучена в три пошуково-розвідувальних проекту в Україні - спільно з «Укргазвидобуванням», з розробки Юзівської ділянки, а також розробки Скіфської площі.

«Шелл» присутній в Україні з 1992 р. і веде діяльність за напрямками розвідки і видобутку вуглеводнів, поставок природного газу, маркетингу паливно-мастильних матеріалів та експлуатації мережі АЗС. В українських компаніях «Шелл» працює близько 2 тис. чоловік.

ПАТ «Укргазвидобування» - найбільша газовидобувна компанія України. За підсумками 2010 р. підприємствами компанії видобуто 14,9 млрд куб. м газу, майже 75% від загального видобутку в Україні. У ПАТ « Укргазвидобування» працює 21 тис. співробітників.