ua en ru

"Шахтар" і "Металіст" впевненно виграли свої матчі

У трьох суботніх матчах глядачі побачили три перемоги. "Говерла" обіграла вдома "Арсенал" 2:0, "Металіст" на виїзді розгромив "Таврію", а "Шахтар" обіграв з рахунком 3:0 "Ворсклу".

У трьох суботніх матчах глядачі побачили три перемоги. "Говерла" обіграла вдома "Арсенал" 2:0, "Металіст" на виїзді розгромив "Таврію", а "Шахтар" обіграв з рахунком 3:0 "Ворсклу".

Говерла - Арсенал 2:0
Голи:
Лисицький, 15, Буяльський, 24

Суперники підійшли до зустрічі в однаково невеселому стані через своє сусідство на нижніх щаблях турнірної таблиці. При цьому з перших хвилин було помітне велике бажання саме господарів позбутись неприємного статусу. Вони були більш швидкими та різноманітними. Не загубився на полі і черговий дебютант ужгородців - Душан Савіч, вже відомий в Україні за виступами за «Волинь». Наступ за всіма напрямками на ворота киян призводили до постійних порушень правил з їхнього боку. І це несло в собі небезпеку під час навісів Віталія Буяльського та прямих ударів Володимира Лисенка. Саме один з останніх і став несподіванкою для Віталія Реви. Голкіпер ледь-ледь зреагував, однак першим на добиванні виявився Віталій Лисицький. Наступ «Арсенала» носив нетривалий характер, а потім «Говерла» забила вдруге. Сергій Люлька зробив навіс з правого флангу, Даміен Ле Таллек виграв повітря для свого партнера, а поки захисники спостерігали за всім цим, Буяльський ударом через себе подвоїв перевагу.

Ще до перерви «каноніри» спробували відновити інтригу на полі, але добились лише одного зручного моменту, коли під удар Артема Старгородського ногу підставляв Артем Кравець - мінімальний промах. Другий тайм проходив за іншим сценарієм. Господарі сконцентрувались на збереженні здобутого, звівши до мінімуму шанси киян на порятунок. Втім, двічі все ж гості мали нагоду поліпшити собі настрій. Олег Герасимюк ударом в дотик цілив у «дев'ятку» - Олександр Надь зреагував, а Домінік Адійя після несподіваного відскоку не використав вихід сам на сам та пробив над поперечиною. За основний склад «Говерли» вперше вийшов Володимир Єзерський і зі свіжими силами ледь не довів перевагу до «великої», коли після кутового Віталій Рева з труднощами зумів відвести загрозу. Цей результат дозволив суперникам зрівнятись за кількістю набраних очок, а до небезпечної зони, як мінімум, до неділі опустився запорізький «Металург».

Таврія - Металіст 0:3
Голи:
Девіч, 49, 64, Соса, 88

У першому таймі на полі точилась практично рівна боротьба. Вищий клас гостей відчувався, однак на кількості загроз воротам один одного він не позначався. Навпаки, якщо говорити про найбільшу ймовірність відкрити рахунок, то вона була у «Таврії», коли Папа Гуйе заблокував удар Максима Фещука з кількох метрів - інакше бути голу. Швидкості у цей час були не максимальними, і сімферопольці цим користались, спокійно руйнуючи зусилля суперника і шукаючи щастя біля чужих воріт. Тим не менше, на перерву суперники пішли за двох нулів на табло.

Але настанови Мирона Маркевича у роздягальні, а також вихід на заміну Марлоса зробили свою справу досить швидко. Вже у дебюті другої 45-хвилинки гості перехопили м'яч у центрі поля, а на завершальній стадії випаду саме свіжий гравець вивів Марко Девіча сам на сам - 0:1. Зовсім небагато шансів залишилось в аутсайдера, коли кутовий у виконанні того ж Марлоса призвів до ще одного взяття воріт: Родріго Моледо виграв повітряну дуель, а Девіч на дальній стійці забив свій 10-й гол у сезоні. Нарешті, під завісу зустрічі Марлос допоміг відзначитись капітану команди - Хосе Соса свій момент завершив впевнено - 0:3.

Шахтар - Ворскла 3:0
Голи:
Феррейра, 35, Хюбшман, 49, Фернандо, 80

Мірча Луческу пішов на ризикований крок, який себе повністю виправдав. Після зустрічі у Лізі Чемпіонів УЄФА румунський наставник дав відпочинок кільком основним виконавцям, одночасно надавши першу справжню перевірку в офіційних іграх для двох недавніх новачків - Бернарда та Факундо Феррейра. Саме вони у командній побудові розташувались найближче до чужих воріт і були найпомітнішими разом з головним героєм зустрічі в Іспанії Алексом Тейшейрою. Бернард більше займався роздачею гострих пасів, а його партнери завершували командні зусилля. І саме в одному з таких епізодів чудовий дриблінг найдорожчого придбання «гірників» дозволив забити Феррейрі - 1:0. Зазначимо, що і «Ворскла», як обіцяв Василь Сачко, не відбивалась, але намагалась сама забити. Денис Дедечко та Павло Ребенок мали такі можливості, однак були трохи неточними.

З початком другого тайму пристрастей стало менше, адже господарі завдяки майстерному голу Томаша Хюбшмана з дальньої відстані збільшив відрив від «Ворскли». Але глядачі і далі не нудьгували. Приводом для нового спалаху активності став пенальті, який заробив Едуардо, обікравши у чужому штрафному майданчику Олексія Курілова. Втім, Алекс Тейшейра не переграв Дмитра Непогодова. Але «Шахтар» завівся, особливо захотів реабілітуватись Тейшейра. І він дуже скоро створив собі момент для удару, на який голкіпер знову зреагував, але на добиванні Фернандо вже не дав гостям шансу. Могла «Ворскла» уникнути відчутної поразки, якби Олег Міщенко пробив трохи нижче - м'яч після його удару головою прийняла на себе поперечина. Як наслідок, полтавчани вперше у нинішньому сезоні пішли з поля без голу.

Нагадаємо, що раніше "Волинь" обіграла "Іллічівець", а "Севастополь" вирвав перемогу у донецького "Металурга".

Додамо, що завтра в українському чемпіонаті будуть зіграні ще три матчі.

Використані матеріали УПЛ